Categories
Uncategorized

Խնդիրներ

Արան ներկեց 15 հավկիթ Զատիկ տոնի առիթով, իսկ Անին 3

– անգամ ավել։

Որքան հավկիթ ներկեցին նրանք միասին։

Արա – 15 հավկիթ

Անի – 3 – անգամ ավել

Որքան – ? հավկիթ ներկցին

Լուծում

15 x 3 = 45

15 + 45 = 60

Պատ․՝ 60.

 

Աննան ունի 2130 դրամ։ նա ուզում էր գնել 20 հատ հավկիթ․

մեկ

հատը արժե 50 դրամ։

Կարող է նա գնել այդ հավկիթները, եթե այո որքան

մանրադրամ կմնա։

Աննա – 2130 դր

Ուզում էր գնել – 20 հավկիթ

արժե – 50 դր

կարող է գնել – ? դր հավկիթ

որքան կմնար

 

Լուծում

50 x 20 = 1000

2130 – 1000 = 1130

Պատ․՝ կարող է գնել մանրադրամը 1130

 

Արամը ունի հավկիթ, իսկ Երամը – անգամ ավել։

Որքան հավկիթ ունեն նրանք միասին։

Արամ – 6 հավկիթ

Երամ – 4 – անգամ ավել

Որքան – ? հավկիթ միասին

Լուծում

6 x 4 = 24

6 + 24 = 30

                     Պատ․՝ 30

 

Առաջին և երկրորդ դասարանները պատռաստեցին 24 զատիկներ։ Առաջին դասարանը պատռաստեց 4 – ով ավել զատիկ, քան երկրորդը։ Որքան զատիկ պատռաստեց յուրաքաանչուր դասարանը։

ընդ․ – 24 զատիկներ

Առաջին – 4 – ով ավել

Յուր – ? զատիկ

Լուծում

24 – 4 = 20

20 : 2 = 10

10 + 4 = 14

Պատ․՝ 10, 14

 

Ես նկարեցի 8 զատիկ, եղբայրս 15 – ով ավել, իսկ մայրիկս 4 – ով ավել եղբարիցս։ Որքա՞ն զատիկ նկարեցին մայրիկս եղբայրս և ես միասին։

նկարեցի – 8 զատիկ

եղբայրս – 15 – ով ավել

մայրիկս – 4 – ով ավել եղբարիցս

Որքա՞ն – ? զատիկ նկարեցինք միասին․

Լուծում

8 + 15 = 23

23 + 4 = 27

8 + 23 + 27 = 58

                                    Պատ․՝ 58

Categories
Uncategorized

Անհատական ուսումնական պլան

Արթնացա

Լվացվեցի

Սանրվեցի

10:00

Նախաճաշեցի

 

 

12:00

Հեռավար ուսուցում

 

12:35

 

Խաղալ

 

 

13:45

Առաջադրանքների

Կատարում

15:00

Ճաշել

 

 

17:00

Ընտանիքով մարզվել

 

19:00

Ընթրել

 

 

20:34

Մուլտֆիլմների

Դիտում

20:50

 

Ընթերցանություն

 

22:00

Քուն

 

 

23:00